- írta: Peitli Csilla
Gyorsan elkészül ez az ünnepi asztalra illő fogás, ami édes, fanyar és nagyon omlós!
Narancsos kacsa
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db kacsa
- ízlés szerint só
- 500 g hagyma, zeller, répa
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 ek liszt
- 1 l szárnyas alaplé
- 3 db narancs
- fél db citrom
- 2 szál friss kakukkfű
- 100 g vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a pellet grillt 150°C-ra.
- A kacsát bontsuk szét és sózzuk be alaposan. Tegyük félre pihenni 30 percre.
- Közben készítsük el a spanyol szószt. Ehhez a tetszőleges formában összeválogatott zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kockára.
- Az olajon pirítsuk meg a zöldségeket, majd szórjuk meg a liszttel és barnítsuk meg egy kicsit.
- Ekkor adjuk hozzá az alaplét és redukáljuk vissza a szószt a harmadára.
- Vegyük ki a zöldségeket a szószból, nehogy túl édessé tegyék.
- Amikor a kacsa már eleget pihent, tegyük fel a grillre és füstöljük 2 órán keresztül, vagy amíg eléri belül a 75°C-ot.
- Amíg sül a kacsa a spanyol szószhoz adjuk a narancsok levét és egy narancs héját, majd redukáljuk a felére.
- Amikor ezzel is kész vagyunk, adjuk hozzá a vajat, a fél citrom levét, a kakukkfű felét és a sót.
- Ezzel a narancsos szósszal leöntve és kakukkfűvel megszórva kínáljuk a kacsát!
+ 1 tipp: A szószok és mártások elkészítéséhez használd a pácoló szettet, amihez még egy szilikon ecset is jár, hogy könnyen felvihesd a szószokat a húsra, zöldségre.