- írta: Peitli Csilla
Az ananászos változat az egyik legmegosztóbb íz a pizzák között, pedig koránt sem ez az egyetlen gyümölcs, ami felkerül a sült tésztára. A fügés változat mellett, itt a barackos, prosciuottós variáció!
Fatüzeléses grillen sült barackos pizza
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 310 g liszt
- 2,4 dl langyos víz
- 1 kk cukor
- 1 kk szárított élesztő
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 5 szelet prosciutto sonka
- 2 dl pizza szósz
- 2 db őszibarack
- fél marék arugula saláta
- 450 g mozzarella
- ízlés szerint balzsamecet
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze a langyos vizet a cukorral.
- Amikor felolvadt a cukor, szórjuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni 5-10 percig.
- Amíg az élesztő felhabosodik, mérjük ki egy tálba a lisztet és keverjük el a sóval.
- A liszt közepébe készítsünk egy mélyedést és öntsük bele az olajat, majd az élesztős vizet.
- Gyúrjuk össze a tésztát és egy lisztezett felületen gyúrjuk legalább 5-7 percig, amíg szép ruganyos és sima tésztát kapunk.
- Tegyük a tésztát egy enyhén kiolajozott tálba, takarjuk le és pihentessük, amíg duplájára kel.
- Sütés előtt melegítsük elő a pellet grillünket 260°C-ra.
- Amíg melegszik a grill, a tésztát gyúrjuk át és osszuk két felé.
- Mindkét tészta részt nyújtsuk ki vékonyra és tegyük sütőlapra.
- A tésztát kenjük le bőségesen a pizza szósszal, majd szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal.
- Erre jöhet a vékonyra szeletelt őszibarack, majd a prosciutto sonka.
- Végül ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk a pizzát.
- Tegyük fel sülni a kész pizzákat és 8-10 perc alatt pirítsuk aranybarnára a tésztát.
- Amikor megsült a tészta és a sajt is megolvadt, vegyük le a grillről a pizzát és szórjuk meg arugula salátával és locsoljuk meg a balzsamecettel.