A pizza egy szabadon és kreatívan alakítható étel, aminél kiélheted a kreativitásodat. Például egy gyümölcsös, sonkás, sajtos változattal!

Kecske sajtos pizza különleges hozzávalóval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Kecske sajtos pizza különleges hozzávalóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 csomag bolti pizza tészta
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db újhagyma
  • 170 g kecskesajt
  • 250 g cseresznye
  • 4 szelet prosciutto sonka
  • 2 marék arugula saláta
  • 8 db friss bazsalikom
  • 2 kk fehérbor ecet
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A tésztát olajos kézzel nyújtsuk ki és formázzuk meg, majd kenjük is le őket 2 evőkanálnyi olajjal. (A tésztát sóval, borssal ízesíthetjük.)
  3. Tegyük fel üresen a tésztákat a grillre és süssük 1-2 percig, hogy a grilljelek megjelenjenek.
  4. Ekkor vegyük le, fordítsuk meg őket és jöhetnek a feltétek.
  5. A sonkát, az apróra vágott hagymát, a morzsolt sajtot és a félbe vágott, magozott cseresznyét osszuk el a pizzákon egyenletesen.
  6. Mehetnek vissza a grillre, amíg a sajt meg nem olvad.
  7. Ekkor vegyük ki őket, szórjuk rájuk az arugula salátát, az összetépkedett bazsalikomot és locsoljuk meg az ecettel és a maradék olajjal.