A bbq ételek közül talán az egyik legismertebb a pulled pork, ami nem más, mint egy tépett sertés. Mi most kacsacombból készítünk tépett húst és a hagyományos coleslaw helyett is egy könnyebb salátás használunk.
Pulled duck szendvics Kamado Chef grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 30 g Suncity Balu rub
- 50 g Suncity brisket rub
- 3 db sárgarépa
- 20 g Római kömény
- ízlés szerint só
- ízlés szerint porcukor
- 0,5 db citom
- 4 db Hamburger zsemle
- ízlés szerint BBQ szósz
Elkészítés:
A Kamado Chef kerámia grillt a deflektorkövekkel együtt 130 fokra fűtöm fel. A faszén közé bükkfa csonkokat keverek, amik kellemesen füstös ízt kölcsönöznek majd a comboknak. Amíg a sütő melegszik, a 2 féle rubbal befűszerezem a combokat. Amint a sütő elérte és stabilan tartja a 130 fokot, bekerülnek a combok és nagyjából 1.5 óráig magukra hagyom őket.
A salátához a sárgarépát megpucolom és a nagylyukú reszelőn lereszelem. Porcukorral és sóval összekeverem. A só és a cukor vízelvonó hatásának köszönhetően a répa picit meg fog puhulni és nem lesz annyira „nyers” állaga. 30 perc után a kicsavarom a felesleges nedvességet, majd római köménnyel, borssal és citromlével fűszerezem és hozzá keverem a görög joghurtot és hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a 1.5 óra sütés letelt, a combokat egyesével fóliába csomagolom, majd vissza teszem sülni kb. 1.5-2 órára. Akkor készültek el, amikor a maghőmérő úgy csúszik a húsba, mintha puha vajba szúrnám. 30percet pihentetem, aztán a húst szálaira szedem.
A hamburger bucit kicsit megpirítom, bbq szósszal megkenem, erre kerül egy adag húst, majd a saláta.