A csülök kiemelt szerepet foglal el a magyar gasztronómiában, ki ne szeretné a puha szaftos csülköt a ropogós bőrrel.

Ropogós csülök Kamado Chefben

Elkészítési idő: 220 perc
Nehézség: 3

Ropogós csülök Kamado Chefben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 db hátsó csülök
  • 80 g Suncity sertés rub
  • 1 db IPA sör
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 100 g Suncity brisket rub
  • 1 kg burgonya
  • 4 db babérlevél
  • 4 fej vöröshagyma
  • 100 g Kacsazsír
  • 1 db citrom

Elkészítés:

 

A csülök bőrét alaposan besózom és 30 percet állni hagyom. Közben a Kamado Chef grillt begyújtom és indirekt sütésre előkészítve 180fokra fűtöm fel. A sót letörlöm a csülök bőréről, tenderiserrel alaposan megszúrkálom, majd a citrommal átkenem. a húsos részt fűszerezem a sertés rubbal.

Kacsazsírral kikenek egy tepsit, amibe 2 fej hagymát félfőre vágva összekeverek a savanyúkáposztával. öntök rá 1 dl sört. Babérlevéllel és a brisket rub felével fűszerezem, majd a tetejére szalonna csíkokat teszek.

A csülköt a rácsmagasítóra teszem alá pedig a káposztát és 1órán keresztül sütöm, mialatt a csülköt 1 alkalommal permetezem sörrel.

Közben a maradék hagymát kockára vágom és egy kacsazsírral kikent tepsibe teszem a szintén kockára vágott burgonyával. Fűszerezem a maradék brisket rubbal.

A káposztát kiveszem és a helyére a burgonyát teszem. A csülköt 30 percenként permetezem a sörrel.

A burgonya is kb 1 óra alatt elkészül. Amikor a csülök maghőmérséklete eléri a 82 fokot a hőmérséklete emelem 230-240 fokra és addig sütöm, amíg a csülök maghőmérséklete eléri a 92 fokot.

 

https://www.facebook.com/grillreceptek.hu/videos/221067076298156