- írta: Peitli Csilla
Húsos, sós, édes és füstölt finomság, amiben a hús mellett a zöldség és a gyümölcs is megjelenik. A tökéletes kombó előételnek!
Grillezett datolya falatok kecskesajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- fél db padlizsán
- 24 db datolya
- 100 g kecskesajt
- 12 szelet bacon
- 1 ek juharszirup
- 4 ek víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- fél kk cayenne bors
- 1 késhegynyi füstölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- 1 késhegynyi só
Elkészítés:
- A félbe vágott padlizsánból vágjunk 12 vékony szeletet hosszában.
- Egy kis tálkában keverjük össze a vizet a juharsziruppal, az olajjal, a szójaszósszal, az ecettel és a fűszerekkel (cayenne bors, pirospaprika, kömény, só).
- Az így kapott páclébe áztassuk be a padlizsán szeleteket, és hagyjuk pihenni 2 órát.
- Amikor letelt az idő, vegyük ki a padlizsánokat és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
- A The Bastard grillünket melegítsük elő 220°C-ra.
- Amíg a grill melegszik, töltsük meg a datolyákat. Ha kell magozzuk ki őket és magok helyére töltsük be a puha kecskesajtot.
- Ezután a datolyák felét tekerjük be a baconbe, míg a másik fele köré jöhet a padlizsán.
- Húzzuk nyársra a datolyákat, hogy könnyebb legyen őket forgatni (és így a padlizsán/bacon is a helyén marad), majd tegyük fel őket a grillre.
- Süssük őket pár percig, amíg a sajt elkezd olvadni és a külső réteg szépen megpirul!