Piknikre, vacsorának és fűszeres csirke mellé is jó választás ez az ízekben gazdag naan kenyér.

Zöldfűszerrel töltött naan kenyér

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Zöldfűszerrel töltött naan kenyér

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 db naan kenyér
  • 1 marék kilantró
  • 1 marék menta
  • 60 g kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 1 ek só
  • 6 ek olaj
  • 180 g sajt
  • 3 ek vaj

Elkészítés:

  1. A kilantrót, a mentát, a kesudiót, a fokhagymát, a gyömbért és a sót tegyük egy aprítóba és addig aprítsuk, amíg egészen kicsire és nagyjából egyneműre nem vágjuk a keveréket.
  2. Ezután adjuk hozzá az olajat, és ezzel is dolgozzuk össze, hogy egy krémesebb tölteléket kapjunk.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. Ezután kezdjük megtölteni a kenyereket. Vágjuk be az egyik oldalt és nyissuk ki, mintha egy zseb lenne. Ebbe a részbe töltsünk bele körülbelül két evőkanál zöldfűszeres tölteléket és egy kanál reszelt sajtot.
  5. A kenyereket kenjük le olvasztott vajjal, majd tegyük fel a rácsra grillezni. Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg, és olvasszuk meg a sajtot belül.
  6. Bánjunk óvatosan a kenyerekkel, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
  7. Levéve a grillről még megszórhatjuk egy kevés sóval, és azonnal tálaljuk.