- írta: Bácsalmási Katalin
Piknikre, vacsorának és fűszeres csirke mellé is jó választás ez az ízekben gazdag naan kenyér.
Zöldfűszerrel töltött naan kenyér
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 10 db naan kenyér
- 1 marék kilantró
- 1 marék menta
- 60 g kesudió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- 1 ek só
- 6 ek olaj
- 180 g sajt
- 3 ek vaj
Elkészítés:
- A kilantrót, a mentát, a kesudiót, a fokhagymát, a gyömbért és a sót tegyük egy aprítóba és addig aprítsuk, amíg egészen kicsire és nagyjából egyneműre nem vágjuk a keveréket.
- Ezután adjuk hozzá az olajat, és ezzel is dolgozzuk össze, hogy egy krémesebb tölteléket kapjunk.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Ezután kezdjük megtölteni a kenyereket. Vágjuk be az egyik oldalt és nyissuk ki, mintha egy zseb lenne. Ebbe a részbe töltsünk bele körülbelül két evőkanál zöldfűszeres tölteléket és egy kanál reszelt sajtot.
- A kenyereket kenjük le olvasztott vajjal, majd tegyük fel a rácsra grillezni. Oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg, és olvasszuk meg a sajtot belül.
- Bánjunk óvatosan a kenyerekkel, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
- Levéve a grillről még megszórhatjuk egy kevés sóval, és azonnal tálaljuk.