Egyszerű vacsora készülhet alig pár hozzávalóval a grillen, ami még nagy benyomást hagy majd maga után. Kicsit édeskés, enyhén pikáns és nagyon ízletes!

Csontos sertésszelet almaecettel

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 3

Csontos sertésszelet almaecettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csontos sertés szelet
  • 60 ml méz
  • 240 ml víz
  • 1 ek almaecet
  • fél kk chili pehely
  • 4,5 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk fekete bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a vizet, a mézet, az ecetet, a chili pelyhet és a sót egy kis tálkában, amíg a méz és a só is teljesen feloldódik.
  2. Öntsük a pácot egy zárható zacskóba és tegyük bele a hús szeleteket is. Hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. Vegyük ki a szeleteket a pácból és itassuk le a felesleges nedvességet a húsról.
  5. A szeleteket kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk mielőtt feltesszük a grillre sülni.
  6. Zárt fedő alatt süssük oldalanként 4-5 percig, majd vegyük le a grillről és tálalás előtt még pihentessük 5 percig.