Egyszerű vacsora készülhet alig pár hozzávalóval a grillen, ami még nagy benyomást hagy majd maga után. Kicsit édeskés, enyhén pikáns és nagyon ízletes!
Csontos sertésszelet almaecettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csontos sertés szelet
- 60 ml méz
- 240 ml víz
- 1 ek almaecet
- fél kk chili pehely
- 4,5 kk só
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk fekete bors
Elkészítés:
- Keverjük össze a vizet, a mézet, az ecetet, a chili pelyhet és a sót egy kis tálkában, amíg a méz és a só is teljesen feloldódik.
- Öntsük a pácot egy zárható zacskóba és tegyük bele a hús szeleteket is. Hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Vegyük ki a szeleteket a pácból és itassuk le a felesleges nedvességet a húsról.
- A szeleteket kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk mielőtt feltesszük a grillre sülni.
- Zárt fedő alatt süssük oldalanként 4-5 percig, majd vegyük le a grillről és tálalás előtt még pihentessük 5 percig.