Édeskés, gyömbéres és nagyon finom. A sertésnek is adhatunk néha egy kis egzotikus ízvilágot, hogy kitörjön a megszokás börtönéből.
Gyömbéres, mézes grill sertésszelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csontos szertésszelet
- 2 cm friss gyömbér
- 6 gerezd fokhagyma
- 8 ek méz
- 1 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- fél kk chili pehely
- 1 kk só
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk őrölt gyömbér
Elkészítés:
- Készítsük el a páclét. Ehhez egy kisebb tálban keverjük össze a lereszelt gyömbért, négy evőkanál mézzel, a cukorral, a szójaszósszal, a rizsecettel, a sóval, olajjal és a paprika pehellyel.
- Ebbe a pácba helyezzük bele a hússzeleteket és pihentessük a hűtőben, lehetőleg minél tovább, de legalább 3-4 óráig.
- A maradék mézet keverjük össze az őrölt gyömbérrel és tegyük félre a sütés végére.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és vegyük ki a sertést a pácból.
- Tegyük fel a grillre sülni a húst és oldalanként 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Ha megjelennek a grilljelek, akkor jól csináljuk.
- Ezután vegyük lejjebb a hőfokot vagy tegyük a húst a grill hidegebb részére és süssük további 5-8 percig.
- Időnként kenjük le a gyömbéres, mézes mázzal, ettől lesz igazán intenzív az íze.
- A grillről levéve még pihentessük 5 percig, utána tálalhatjuk.