Zöldfűszerekkel és vörösáfonyás ciderrel ízesített sertésszelet jól megpirítva!

Sertésszelet cider mázzal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Sertésszelet cider mázzal

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db sertés karaj
  • 5 dl vörösáfonyás cider
  • 250 g méz
  • 120 ml balzsamecet
  • 2 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek BBQ fűszerkeverék
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 2 ek petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt, majd az izzó szenet halmozzuk egy helyre, hogy a húst lepiríthassuk fölötte.
  2. Az egyik rácsot tegyük a lehető legalsó helyre, a tűzhöz legközelebb, a másik oldalra pedig tegyük fel a reflektor követ, majd a fölé a rácsot.
  3. A húst irdaljuk be gyémánt alakzatban, majd pirítsuk le egyben minden oldalán.
  4. Ezután fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel és tegyük vissza az indirekt hő fölé sülni.
  5. Zárjuk rá a tetőt és süssük 45 percig, ekkor már nagyjából jó a hús, de még kellhet neki 10-15 perc.
  6. Süssük addig, amíg a hús belső hőfoka eléri a 60°C-ot, majd hagyjuk pihenni.
  7. Amíg a hús pihen készítsük el a mázat. Ehhez egy kisebb edényben keverjük össze a mézet, a cidert, a balzsamecetet, az apróra vágott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet és kakukkfűt.
  8. Forraljuk fel a mázat, majd alacsony hőfokon, redukáljuk a negyedére.
  9. Ekkor adjuk hozzá a vajat és főzzük még egy percig.
  10. A húst szeleteljük fel, majd mártsuk a mázba a szeleteket és tegyük vissza még egy percre a grillre.
  11. Sült zöldségekkel vagy burgonyafánkkal kínáljuk!

+ 1 tipp: A grillezésnél gyakori pácoláshoz szerezz be egy pác szettet. A szilikon nyelű edény és ecset gond nélkül kibírja a grill magas hőjét és nagy mérete miatt kényelmes használni!