Whiskey-kólás sertésoldalas pikáns édesburgonyával és sült paradicsom-salsával

Elkészítési idő: 20+70 perc
Nehézség: 3

Whiskey-kólás sertésoldalas pikáns édesburgonyával és sült paradicsom-salsával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 5 dl kóla
  • 1 dl whiskey
  • 60 dkg édesburgonya
  • 15 g só
  • 10 g bors
  • 8 g cayenne bors
  • 3 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 5 ek barna cukor
  • 3 ek Worcestershire-szósz
  • 2 ek vegyes zöldfűszer

Elkészítés:

  1. Az oldalast elvágjuk a csontoknál és egy edényben felöntjük a kólával. Lefedjük, másnapig hűtőben érleljük.
  2. Másnap sütés előtt sózzuk, borsozzuk a lecsöpögtetett húst.
  3. Olajozott grillrácsra tesszük a húst, oda, ahol nem nagyon forró a parázs, mert ennek a húsnak kb. 1 óra sütésre lesz szüksége.
  4. Közben többször megforgatjuk a sülő ételt, ilyenkor mindig megkenjük kólával is. Akkor lesz jó, ha kívül ropogós, a csont mellett pedig puha lesz a hús.
  5. A paradicsomokat és a hagymát közben vastag szeletekre vágjuk, összeforgatjuk 2 evőkanál barna cukorral, pár evőkanál Worcestershire-szósszal, sóval, borssal.
  6. Ezeket is megsütjük, majd egy tálban villával összenyomkodjuk a zöldfűszerekkel, ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig félretesszük.
  7. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, egy centi vastag hasábokra vágjuk. Megszórjuk 3 evőkanál barna cukorral, sóval, borssal és a cayenne-borssal, majd összerázzuk egy edényben.
  8. Forró, olajozott grillrácsra sorakoztatjuk. Többször megforgatjuk, míg a cukortól ropogós-sült lesz.
  9. Tálalás előtt a húsokat megspricceljük a whiskyvel (már ha a vendégsereg nem fogyasztotta el sütés közben), a salsával és a ropogós burgonyával kínáljuk.

Extra tippek:

  • A kólából ne a diétás változatot válaszd, nagyon is kell a cukor ehhez a recepthez!

 

A hús sütéséhez használj öntöttvas sütőrácsot.