- írta: Peitli Csilla
A pácolás után percek alatt elkészül ez az ízletes, porhanyós és kívül kissé ropogós csirke. Salátákhoz szendvicsekbe és főfogáshoz is tökéletes az enyhén citromos aromája.
Citromos grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 6 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- fél kk oregánó
- fél kk só
- fél kk bors
- 1 db citrom héja
Elkészítés:
- A csirkemellet klopfoljuk ki egy kicsit, majd helyezzük egy zárható zacskóba.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a fűszereket az olajjal, a zúzott fokhagymával és a reszelt citromhéjjal.
- Ezt a pácot öntsük bele a zacskóba a csirkére, jól rázzuk össze az egészet, majd lezárva pihentessük pár óráig. Akár előző este is előkészíthetjük így a csirkét.
- A grillt melegítsük elő a sütéshez magas hőfokra.
- A csirkemellet tegyük a rácsokra és oldalanként süssük 3-5 percig, a hús vastagságától függően. Fontos, hogy teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Ha megszúrva még pirosas lé folyik belőle, akkor tegyük vissza egy kicsit.
- Amikor a szélek elkezdenek pirulni és a grilljelek is megjelennek, levehetjük és egészben vagy szeletelve tálalhatjuk.