A pácolás után percek alatt elkészül ez az ízletes, porhanyós és kívül kissé ropogós csirke. Salátákhoz szendvicsekbe és főfogáshoz is tökéletes az enyhén citromos aromája.

Citromos grillezett csirke

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Citromos grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 6 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • fél kk oregánó
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 1 db citrom héja

Elkészítés:

  1. A csirkemellet klopfoljuk ki egy kicsit, majd helyezzük egy zárható zacskóba.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a fűszereket az olajjal, a zúzott fokhagymával és a reszelt citromhéjjal.
  3. Ezt a pácot öntsük bele a zacskóba a csirkére, jól rázzuk össze az egészet, majd lezárva pihentessük pár óráig. Akár előző este is előkészíthetjük így a csirkét.
  4. A grillt melegítsük elő a sütéshez magas hőfokra.
  5. A csirkemellet tegyük a rácsokra és oldalanként süssük 3-5 percig, a hús vastagságától függően. Fontos, hogy teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Ha megszúrva még pirosas lé folyik belőle, akkor tegyük vissza egy kicsit.
  6. Amikor a szélek elkezdenek pirulni és a grilljelek is megjelennek, levehetjük és egészben vagy szeletelve tálalhatjuk.