Görög páccal készített csirkés nyárs, amiből érdemes rögtön dupla (20 db) adagot készíteni.
Csirkés szuvlaki
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl víz
- 3 ek friss petrezselyem
- 2 ek friss kapor
- 1 ek méz
- fél db citrom
- 2 kk só
- 3 db babérlevél
- 1 kk fekete bors
- fél ek olasz fűszerkeverék
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Készítsük el a pácot. Ehhez öntsük egy nagyobb edénybe a vizet. Mehet bele a zúzott fokhagyma, a méz, az aprított petrezselyem és kapor, a só fele, a babérlevél és a karikákra vágott citrom.
- Az oldalégőn forraljuk fel, majd hűtsük ki.
- Amikor teljesen kihűlt, tegyük bele a felkockázott csirkemelleket és hagyjuk 1 órát pácolódni.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amikor lejárt a pácolás ideje, vegyük ki a csirkéket, csöpögtessük le őket és ízesítsük a sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel.
- Húzzuk nyársra a csirkéket és enyhén kenjük le őket az olajjal.
- Süssük a nyársakat 7 percig oldalanként, hogy tökéletesen átsüljenek.
- Pitával és tzatzikivel kínáljuk!