Édeskés, fűszeres csirkecombok curry-vel.

Curry-s csirkecombok

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Curry-s csirkecombok

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 12 db alsó csirkecomb
  • 480 ml ketchup
  • 120 ml kóla
  • ízlés szerint csirke fűszerkeverék
  • 120 ml narancslé
  • 40 ml napraforgó olaj
  • 2 kk barack lekvár
  • 3-4 kk curry por
  • 1 kk cayenne bors
  • fél db leveskocka
  • 4 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat vágjuk körbe a csont mentén, egészen a végénél.
  2. A húst kissé húzzuk felfelé, hogy a csont egyik végén, egy kis labdát formáljon.
  3. A húst fűszerezzük a csirke fűszerkeverékkel a bőr alatt, majd hajtsuk vissza bőrt a helyére.
  4. A bőrt is fűszerezzük.
  5. Melegítsük elő a grillt 200°C-ra és készüljünk két zónás grillezésre.
  6. Tegyük fel a húst a grill hűvösebb részére és süssük 15 percig.
  7. Közben az oldalégőt is gyújtsuk be, hogy elkészítsük a curry-s szószt. Ehhez egy lábasban keverjük össze a ketchupöt a narancslével, kólával, olajjal és a lekvárral.
  8. Forraljuk 2 percig folytonos keverés mellett, majd adjuk hozzá a cayenne borsot, a curry port, a leveskockát, a cukrot és a sót, borsot.
  9. Főzzük 10 percig, kevergetve, nehogy leégjen.
  10. Amikor elkészült a szósz, tegyük át a húst a tűz fölé és süssük újabb 15 percig.
  11. Kenjük le a húsokat a curry szósszal, majd tegyük vissza a grill hűvösebb részére és jöhet újabb 15 perc sütés.
  12. Ekkor  újra kenjük le a húsokat és süssük további 15 percig, amíg a hús teljesen átsül és szép barnás színt kap a bőr.
  13. Sült krumplival kínáljuk!