Egy nagyon klasszikus karácsonyi fogás a gesztenyével töltött pulyka, amit tökéletesen el tudunk készíteni egy Kamado Joe kerámia grillben, ahol a füsttel még izgalmasabbá tehetjük ezt a fogást.

 

 

 

Gesztenyével töltött pulykamell parmezános édesburgonya pürével Kamado Joe kerámiagrillben

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: 1

Gesztenyével töltött pulykamell parmezános édesburgonya pürével Kamado Joe kerámiagrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • 250 g gesztenye massza
  • 90 g JD's SPG rub
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 dl tej
  • 100 g vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • 100 g parmezán

Elkészítés:

 

A pulykamell filét nyitott szeletté alakítom, hogy fel tudjam tekerni és szép formás roládot kapjak majd belőle, a töltés után. A hús mindkét oldalát befűszerezem az SPG rub kétharmadával. A gesztenye masszát egy kevés rummal fellazítom, majd a pulykamellre kenem. Feltekerem és megkötözöm.

A Kamado Joe grillt a deflektorkövekkel együtt 140 fokra fűtöm fel és néhány darab szilvafa csonkot keverek a szén közé, ami kellemesen megfüstöli a húst, így a színe és az íze is különleges lesz.

Amikor a grill elérte a megfelelő hőfokot, a roládot a rácsra teszem, és 74 fokos maghőmérsékletig sütöm. Ha a felülete száradni kezd almalével spriccelem.

Az édesburgonyákat alufóliába csomagolom és szintén a grillben megsütöm. Lehúzom a héját, pürésítem vajjal, tejjel 1 citrom reszelt héjával és fél citrom levével, majd hozzá adom a parmezánt és az spg rub maradékát, majd alaposan átkeverem.