Ha gyorsan szeretne finomat, akkor a csirkeszárny mindig jó választás, mert hamar átsül és szószokkal az íz is szinte a végtelenségig variálható.

Grill csirkeszárnyak fél óra alatt

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grill csirkeszárnyak fél óra alatt

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 g csirkeszárny
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db lime
  • 120 ml ketchup
  • 2 ek almarecet
  • 1 ek barna cukor
  • 1 kk worchestershire szósz
  • 1 db chili
  • 120 ml tejföl
  • 30 g feta sajt
  • 10 g só
  • 8 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony/közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a ketchupöt az ecettel, a cukorral a Worchestershire szósszal és az apróra vágott chilivel.
  3. A tejfölt tegyük egy tálkába. Itt keverjük ki a tejfölt a lime levéve és a feta sajttal. A szósz tetejére tehetünk koriander zöldet és reszelhetünk a lime héjából. Tegyük félre tálalásig.
  4. A szárnyakat készítsük elő egy nagyobb tálban.
  5. Adjuk a csirkéhez az olajat és oszlassuk el jól. Ezután sózzuk, borsozzuk a húst.
  6. Tegyük fel a csirkét a grillre és 12 perig, időnkénti forgatással, süssük zárt tető alatt.
  7. Ezután alaposan kenjük le a húst az előre elkészített ketchupös szósszal, és süssük további 5-6 percig.
  8. A maradék szósszal és a fetás tejföllel együtt kínáljuk!