A szilva viszonylag ritkán kerül húsételek mellé, pedig igazán ízletes és különleges kiegészítője lehet például a kacsamellnek. Próbáld ki idén ősszel ezt a különleges, mégsem bonyolult receptet!
Grillezett kacsamell balzsamecetes szilvával
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 2 db Bőrös kacsamell filé
- 6-8 db Érett szilva
- 2 evőkanál Balzsamecet
- 1 evőkanál Méz
- 1 teáskanál Frissen őrölt bors
- ízlés szerint Só
- 2-3 ág Friss rozmaring
Elkészítés:
Elkészítés:
- A kacsamellek bőrét óvatosan bevágjuk átlósan mindkét irányból, majd sóval és borssal fűszerezzük.
- A kamado grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180-200°C) hevítjük, készüljünk közvetlen grillezésre.
- A kacsamelleket bőrrel lefelé helyezzük a grillre, és 6-8 percig grillezzük, amíg a bőre ropogós lesz. Ezután fordítsuk meg, és süssük tovább még 4-5 percig, hogy a hús rózsaszínre süljön.
- A szilvákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, majd a balzsamecet és méz keverékében megforgatjuk.
- A kacsamelleket a grillről levesszük és pihentetjük, míg a szilvákat közvetlen hőn pár percig grillezzük, hogy karamellizálódjanak.
- Tálaláskor a szeletelt kacsamelleket a grillezett szilvákkal kínáljuk.