A juharszirup édessége jól kiegészíti a rozmaring erősebb ízét. Nagy kerti partik látványos, de mégis egyszerű főétele lehet.
Juharszirupos csirke rozmaringgal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell
- 120 ml juharszirup
- 60 ml szójaszósz
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 2 ek friss rozmaring
- 2 db friss rozmaring ág
- 1 ek mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a juharszirupot, a szójaszószt, 2 evőkanálnyi olívaolajat, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az apróra vágott rozmaringot, a citromlét, a mustárt és végül sózzuk, borsozzuk a pácot. (A sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz eleve sós.)
- Egy zárható edénybe tegyük bele a csirkemelleket és öntsük rá a pácot.
- Pihentessük 30 percet, amíg felfűt a grill.
- Amikor már elég forró a grill, vegyük ki a csirkét (a visszamaradt pácot öntsük ki) és kenjük le a maradék olívaolajjal. Mehet rá egy pici só és bors is, majd kerüljön fel a grillre.
- Süssük körülbelül 10 percig, egyszer megforgatva, hogy biztosan rendesen átsüljön.
- Tálaláskor az egész rozmaring ágakkal díszítsük a csirkéket.