A juharszirup édessége jól kiegészíti a rozmaring erősebb ízét. Nagy kerti partik látványos, de mégis egyszerű főétele lehet.

Juharszirupos csirke rozmaringgal

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Juharszirupos csirke rozmaringgal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell
  • 120 ml juharszirup
  • 60 ml szójaszósz
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek friss rozmaring
  • 2 db friss rozmaring ág
  • 1 ek mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a juharszirupot, a szójaszószt, 2 evőkanálnyi olívaolajat, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az apróra vágott rozmaringot, a citromlét, a mustárt és végül sózzuk, borsozzuk a pácot. (A sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz eleve sós.)
  3. Egy zárható edénybe tegyük bele a csirkemelleket és öntsük rá a pácot.
  4. Pihentessük 30 percet, amíg felfűt a grill.
  5. Amikor már elég forró a grill, vegyük ki a csirkét (a visszamaradt pácot öntsük ki) és kenjük le a maradék olívaolajjal. Mehet rá egy pici só és bors is, majd kerüljön fel a grillre.
  6. Süssük körülbelül 10 percig, egyszer megforgatva, hogy biztosan rendesen átsüljön.
  7. Tálaláskor az egész rozmaring ágakkal díszítsük a csirkéket.