- írta: Peitli Csilla
A különleges ízesítésű pác csirkével és gombával is tökéletesen működik.
Perui grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g csirke (mell és comb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 kk méz
- 1 ek kömény
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk koriander
- 1 kk oregánó
- 1,5 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A páchoz minden hozzávalót (a csirkén kívül) alaposan keverjünk össze a zúzott fokhagymával.
- Az egyneműre kevert pácba forgassuk bele a tisztított, csontozott csirkerészeket és hagyjuk állni, amíg a grill elég forró nem lesz.
- Tegyük fel a grillre a húst és mindkét oldalon pirítsuk le, spatulával kicsit lenyomva a darabokat.
- Amikor ez megvan, tegyük a grill hűvösebb részére a húst és süssük át teljesen 15-20 perc alatt.
- Rizzsel és quacamoléval tálaljuk.