- írta: Peitli Csilla
Ron Ronn CSIRKESTEAK BEEK
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 ág rozmaring
- 1 db citrom
- 5 g cukor
- 5 g só
- 1 ek mustár
- 10 g vaj
- 1 db retek
- 1 db avokádó
- 1 kk wasabi
Elkészítés:
- Előkészítjük a húst: a citromot és a rozmaringot egy kis vízbe áztatjuk, kevés cukorral és sóval.
- A húst belehelyezük ebbe a citromos, rozmaringos, cukros, sós vízbe, majd friss koriandert vágunk hozzá, és beleforgatjuk a lébe. Majd 1-2 órát pácoljuk a húst, de ha lehet még többet.
- Ezután 120-160 fokon, 4-6 órát sütjük, lassú lángon.
- Miután megsült, szeletekben grill-lapra helyezzük, úgy, hogy előtte megkenjük a grillt vajjal.
- Addig sütjük, míg egy kis aranybarnás színt nem kap.
- Ezután egy tányérra mustárt teszünk félkörívben, erre kerülnek rá a húslapocskák. Majd ezt követi egy kis avokádós-wasabis krém locsolás. Végül díszítésnek 1-2 retek karika.