Gyorsan összeállítható sajtos pulyka burger, ami 10 perc alatt megsül.

Sajtos pulyka burger

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Sajtos pulyka burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g darált pulykahús
  • 120 g mozzarella
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 db tojás
  • 1 db újhagyma
  • ízlés szerint fekete bors
  • 4 db saláta levél
  • 4 db Hamburger zsemle
  • 4 ek majonéz
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Kockázzuk fel a mozzarellát 1 cm-es darabokra.
  3. A darált húst keverjük össze a sajt darabokkal, a Worchestershire szósszal, a mustárral, a karikákra vágott újhagymával és a tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
  4. Osszuk négy részre a keveréket és csináljunk belőlük 4 húspogácsát.
  5. Tegyük fel a grillre a húst és süssük oldalanként 4-5 percig őket.
  6. Közben a zsemléket vágjuk félbe és enyhén pirítsuk meg a vágott felüket.

Az alsó zsemlékre kenjünk 1 kanál majonézt, tegyünk rá egy szelet salátát, 1 nagy szelet paradicsomot és végül a húst. Zárjuk le a zsemle tetejével a sajtos pulykaburgert!