Zsenge salátalevellekel és bazsalikomos fetával töltött grillezett csirkecomb filé pármai sonkába göngyölve, vörös pesto-val Lui Chef módra
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb filé
- 40 dkg feta sajt
- 8 szelet pármai sonka
- 1 csomag verona mix saláta
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 g csirke fűszerkeverék
- 20 dkg szárított paradicsom
- 5 dkg fenyőmag
- 2 ger fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2,5 dl extraszűz olívaolaj
- 3 g bors
- 3 g só
Elkészítés:
- A Pármai sonka szeleteket alufóliára terítjük, majd a csirkecomb filét ráhelyezzük.
- A bazsalikom leveleket apróra vágjuk és a fetasajttal összekeverjük és a kiterített csirkecomb filé közepére helyezzük.
- Ezután a sajt mellé tesszük a saláta leveleket és az alufóliában, gondosan felgöngyöljük a húst!
- Sütési hőmérséklet 200°C, kb. 10-15 perc.
- A vörös pestóhoz a szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.
- A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.
- Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük - a felaprított bazsalikomból is tegyünk bele 2 evőkanállal, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.
Extra tippek:
- A vörös pestót bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.
- A fenyőmag mandulával helyettesíthető.
Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.