- írta: Peitli Csilla
Talán az egyik leglátványosabb steak, amit az ember süthet és ízre is fantasztikus, köszönhetően a csontnak és a 2 féle húsnak.
T-bone steak Broil King gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 szelet T-bone
- 0,5 dl olívaolaj
- 60 g Suncity Balu rub
Elkészítés:
A steaket vékonyan megkenem olajjal, majd fűszerezem a Balu rubbal. A gázgrillt 280 fokra fűtöm fel, de sütés közben csak a 2 szélső rácsot fogom használni. Az éppen használt rács alatt mindig elzárom a gázégőt, (igy a lecsöpögő zsír és szaft nem tud begyulladni) és minden fordításnál a másik szélső rácsra teszem a húst, ahol pedig sült ott begyújtom a gázégőt, hogy a következő fordításra megfelelően forró legyen. A teljes sütési idő oldalanként 2 x 2 perc.