- írta: Peitli Csilla
Könnyen elkészíthető, tésztás egytálétel, ami tökéletesre sül a grillen.
Grillezett egytálétel feta sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 200 g feta sajt
- 3 marék koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 6 levél friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek csirke fűszerkeverék
- 120 ml fehérbor
- 60 ml olaj
- 60 ml tejszín
- 450 g tészta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az olívaolajat öntsük egy hőálló tálba.
- Ezután tegyük bele a tálba a paradicsomokat egészben.
- Ezek közepére helyezzük el a feta sajtot, szintén egészbe.
- Jöhet bele a három megpucolt fokhagyma, a bazsalikom és a fűszereket.
- Kicsit keverjük össze, majd öntsük rá a fehérbort az egészre.
- A tálat tegyük be a grillre és 35-40 percig hagyjuk sülni. Időnként rázzuk kicsit meg, nehogy lekapjon.
- A tésztát főzzük meg külön és csöpögtessük le.
- Amikor szétfőtt már a paradicsom, akkor az egész keveréket keverjük össze a tésztával.
- Ekkor adjuk hozzá a tejszínt is és a krémes tésztát tegyük vissza átmelegedni további 10 percre.
- Önmagában vagy sajttal megszórva tálaljuk.