Könnyen elkészíthető, tésztás egytálétel, ami tökéletesre sül a grillen.

Grillezett egytálétel feta sajttal

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Grillezett egytálétel feta sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 200 g feta sajt
  • 3 marék koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 6 levél friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek csirke fűszerkeverék
  • 120 ml fehérbor
  • 60 ml olaj
  • 60 ml tejszín
  • 450 g tészta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az olívaolajat öntsük egy hőálló tálba.
  3. Ezután tegyük bele a tálba a paradicsomokat egészben.
  4. Ezek közepére helyezzük el a feta sajtot, szintén egészbe.
  5. Jöhet bele a három megpucolt fokhagyma, a bazsalikom és a fűszereket.
  6. Kicsit keverjük össze, majd öntsük rá a fehérbort az egészre.
  7. A tálat tegyük be a grillre és 35-40 percig hagyjuk sülni. Időnként rázzuk kicsit meg, nehogy lekapjon.
  8. A tésztát főzzük meg külön és csöpögtessük le.
  9. Amikor szétfőtt már a paradicsom, akkor az egész keveréket keverjük össze a tésztával.
  10. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt is és a krémes tésztát tegyük vissza átmelegedni további 10 percre.
  11. Önmagában vagy sajttal megszórva tálaljuk.