A thai curry nagyon más mint az indiai curryk, hiszen az alap fűszerezés is nagyon eltér. Akár fogyaszthatjuk magában mint húsmentes fogás, de egy steak mellé is remek köret.

Thai vörös curry főzőbanánnal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Thai vörös curry főzőbanánnal

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 dl Mogyoró olaj
  • 2 db Főzőbanán
  • 2 db Vöröshahyma
  • 1 db Padlizsán
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 100 g Szárított mangó
  • 0.5 dl halszósz
  • 400 ml kókusztej
  • 1 db Lime leve
  • 0.5 csokor Friss koriander

Elkészítés:

A KEG-et begyújtottam és a párolóbetét nélkül direkt grillezésre felszerelve felfűtöttem 250 fokra. A mogyoró olajon a curry pasztát lepirítottam, majd hozzá adtam a negyedekre vágott vöröshagymát és néhány percig pirítottam. Ezután hozzá adtam a kockára vágott padlizsánt és a karikára vágott főzőbanánt. 5 perc pirítás után felöntöttem a halszósszal és a kókusztejjel. Addig főztem míg a banán megpuhult. Ekkor a raguba kevertem a gombát és a szárított mangót, majd ráfacsartam a lime levét és bele kevertem az apróra vágott koriandert és tálaltam.