A rostokban és vitaminokban gazdag édesburgonya alacsony szénhidrát tartalmával ízletes köret, de akár elő- vagy főételként is kínálhatjuk. Ha utóbbi mellett döntünk, próbáljuk ki a fűszeres, töltött változatot, melyet grillen elkészítve különösen finom, könnyű ebédet vagy vacsorát kapunk.

Töltött édesburgonya

Elkészítési idő: 1 óra perc
Nehézség: 0

Töltött édesburgonya

írta: Vöröss Kata

Hozzávalók:

  • 2 darab Közepes méretű édesburgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/4 teáskanál Őrölt fekete bors
  • 1/2 csésze Reszelt cheddar sajt
  • 1 evőkanál BBQ fűszer
  • 1/2 csésze Mozzarella
  • 3 evőkanál Tejföl
  • 1/2 Vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • 1/2 csokor Apróra vágott metélőhagyma
  • 6 szelet Bacon

Elkészítés:

Az édesburgonyát beolajozzuk, szórjuk meg a BBQ fűszerrel, helyezzük egy tepsibe és tegyük a grillre. 30 percig süssük az egyik oldalán, majd fordítsuk meg. Közben fektessük sütőlapra a bacont és forgassuk meg néhányszor, amíg nem sül ropogósra. Amilkor a szalonna elkezdi a zsírját kiengedni, tegyük mellé a hagymát és hagyjuk karamellizálódni. Ha elkészültek, tegyük félre.

Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e az édesburgonya, majd a tetejét óvatosan vágjuk be. Ha a két végét megnyomjuk, a nyílás szélesebb lesz és így könnyebb megtölteni. A szalonna, a hagyma és a sajtok felét a burgonyákba töltjük, majd a Kamado Joe kupoláját ráhajtjuk és 5-7 percig a grillezzük. Akkor készült el, ha a cheddar és a mozzarella keveréke megolvadt. Díszítsük metélőhagymával és a borssal megszórt tejföllel.