Egyszerű, gyors és nagyon tavaszias köret, ami a húsok mellett tényleg 5 perc alatt elkészül.

5 perces spárga saláta pesztóval

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: 1

5 perces spárga saláta pesztóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g spárga
  • 5 ml olaj
  • 2 ek pirított fenyőmag
  • 60 g pesztó
  • 30 g feta sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A spárgákat mossuk és szárítsuk meg és törjük le róluk a fás részeket.
  3. Ezután egy krumpli hámozóval "pucoljuk meg" a tetejétől az aljáig, hogy hosszú, szélesmetélthez hasonló csíkokat kapjunk.
  4. Forgassuk össze az olajjal, majd mehet is a grillre.
  5. 2 perc alatt enyhén pirítsuk meg és már kész is.
  6. Tegyük egy tálba, majd keverjük össze a pesztóval és szórjuk meg a fenyőmaggal és a morzsolt feta sajttal.
  7. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  8. Gazdagíthatjuk a spárga salátát friss, hüvelyes zöldborsóval, amit ugyanúgy olajozzunk és pirítsunk le, mint a spárgákat.