Egyszerű, gyors és nagyon tavaszias köret, ami a húsok mellett tényleg 5 perc alatt elkészül.
5 perces spárga saláta pesztóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g spárga
- 5 ml olaj
- 2 ek pirított fenyőmag
- 60 g pesztó
- 30 g feta sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A spárgákat mossuk és szárítsuk meg és törjük le róluk a fás részeket.
- Ezután egy krumpli hámozóval "pucoljuk meg" a tetejétől az aljáig, hogy hosszú, szélesmetélthez hasonló csíkokat kapjunk.
- Forgassuk össze az olajjal, majd mehet is a grillre.
- 2 perc alatt enyhén pirítsuk meg és már kész is.
- Tegyük egy tálba, majd keverjük össze a pesztóval és szórjuk meg a fenyőmaggal és a morzsolt feta sajttal.
- Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Gazdagíthatjuk a spárga salátát friss, hüvelyes zöldborsóval, amit ugyanúgy olajozzunk és pirítsunk le, mint a spárgákat.