Apró előétel falatok baconnel és gombával!

Baconbös gomba labdák

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Baconbös gomba labdák

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 marék apró gombák
  • 1 csomag bacon
  • 250 g krémsajt
  • 450 g darált hús
  • 1 csomag mini mozzarella golyók
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 ek hagyma por
  • 1 ek fokhagyma por
  • 1 ek erős pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A gombákat egy papírtörlővel törüljük át.
  3. A tönköket vegyük ki, és a gombalemezeket vágjuk ki egy késsel.
  4. Fejjel lefelé tegyük őket egy tálcára.
  5. A hagyma, fokhagyma port, az erős paprikát és a sót borsot, keverjük össze.
  6. A fűszerkeverékkel ízesítsük a gombákat.
  7. A krémsajtot keverjük össze az apróra vágott zöldfűszerek felével.
  8. A krémsajtos keverékből kenjük egy vékony réteget a gomba belsejébe.
  9. A darált húst keverjük össze a maradék fűszerkevékkel, majd formázzunk belőlük apró golyókat, amelyek belsejébe rejtsünk egy-egy mini mozzarellát. A golyók legyenek akkorák, hogy beleférnek a gombák belsejébe.
  10. Kerüljön egy sajtos húsgolyó mindegyik gombába és nyomkodjuk bele őket.
  11. A gombákat ezután tekerjük be a baconbe, amit egy fogpiszkálóval rögzíthetünk is.
  12. Indirekt grillezéssel süssük a gombákat 40 percig, a gombák alá tegyünk egy vizes tálkát, hogy ne száradjanak ki olyan könnyen a gombák.
  13. Ha szeretnénk még bbq szósszal is lekenni, akkor a 40 perc után kenjük le a golyókat és tegyük vissza 5 percre sülni.