Könnyű előétel, amely a tavasz frissességét hordozza. Grillen elkészítve igazi csemege. Nagy előnye, hogy alig pár hozzávalóból elkészíthető, ezért utolsó pillanatokban, vészmegoldásnak is kitűnő.
Bruschetta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 90 ml olívaolaj
- 2 ger fokhagyma
- 16 szelet kenyér
- 60 ml balzsamecet
- 1 kg paradicsom
- 5 g só
- 4 g bors
- 3 g friss rozmaring
- 20 g friss bazsalikom
Elkészítés:
- Először készítse el a fokhagymás kenyeret. Ehhez kell egy fokhagymás keverék, amelyet a kenyérre kenhet.
- Ezt úgy készítheti el, hogy 30 ml olívaolajat összekever egy gerezd zúzott fokhagymával, 3 g sóval és 2 g borssal, és végül hozzáadja az aprított rozmaringot.
- Egy kenőecsettel kenje meg a kenyérszeletek mindkét oldalát az olajos keverékkel, és tegye fel sülni a közepes hőfokú grillre.
- A rácson a kenyerek mindkét oldalát süsse egy-egy percig, majd szedje őket tányérra.
- A kenyerek pirulása közben a balzsamecetet keverje össze a maradék hozzávalóval (kivéve a bazsalikommal, az csak tálaláskor kerüljön fel). Legutoljára a felaprított és magtalanított paradicsomot adja a keverékhez.
- Egy kanál segítségével, halmozzon egy adagot a paradicsomból a még meleg kenyérszeletekre, majd szórja meg őket apróra vágott bazsalikommal.
Extra tippek:
- A bruschettát gazdagíthatja apróra vágott hagymával. Hogy ne legyen nagyon erős, használjon édes, fehér hagymát. Ezt a paradicsommal hasonló méretű darabkákra vágja.
- Ha teheti mindenképpen használjon olívaolajat (de ne az extra szűz változatot), az adja meg igazán az étel különleges ízét.