A kuszkusz a közel-keleti konyha alapétele, könnyű és egészséges köret, mely jól illik szinte bármilyen, grillezett húshoz. Céklával és fűszeres joghurttal kiegészítve frissítően hat és jól illik a nehezebb húsételek markáns ízvilágához.

Céklás kuszkusz fokhagymás, mentás joghurttal

Elkészítési idő: 20 perc előkészítés + 20 perc főzés perc
Nehézség: 0

Céklás kuszkusz fokhagymás, mentás joghurttal

írta: Vöröss Kata

Hozzávalók:

  • 250 gramm Kuszkusz
  • 100 ml Céklalé
  • 150 ml Zöldségalaplé
  • 1/2 teáskanál Só
  • 1 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék
  • 75 gramm Szeletelt mandula
  • 300 gramm 10% zsírtartalmú joghurt
  • 2-3 gerezd Fokhagyma
  • 3 szál Menta
  • 1/2 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék

Elkészítés:

Először a joghurtos mártogatóst készítsük el és hagyjuk 2-3 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Távolítsuk el a menta leveleit a szárról, pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk finomra mindkét hozzávalót, majd a Ras el hanout-ot keverjük a joghurthoz, mielőtt a hűtőbe tesszük.

A kuszkusz elkészítése:

Az OFYR segítségével forraljuk fel a zöldséglevet és a céklalevet egy serpenyőben vagy az OFYR Casserole 26-ban. Keverjük hozzá a kuszkuszt és a Ras el hanout-ot, majd tegyük félre és hagyjuk párolódni a főzőlap hűvösebb oldalán. Keverjük hozzá a szeletelt mandulát. Miután a kuszkusz megszívta magát, rövid ideig melegítsük fel újra a kuszkuszt az OFYR-on.

Fokhagymás-mentás joghurttal tálaljuk.

Ez a köret szinte bármilyen húshoz, vagy zöldséghez tökéletesen passzol.