A gombát is érdemes bátran fűszerezni, mert a grillezett csiperke elbírja. A végeredmény kellemes meglepetés lesz.

Citromos, fokhagymás grillezett gomba

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Citromos, fokhagymás grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g csiperke
  • 60 ml citromlé
  • 3 ek petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a citromlével és a borssal.
  2. Ebbe a mártásba forgassuk bele a megtisztított gombákat.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és erre tegyük fel a gombákat sülni.
  4. Oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre, időnként megkenve a maradék mártással.