Pesztó, feta és gomba alkotja ezt az ízekben gazdag köretet, ami 20 perc alatt elkészül a grillen.
Feta sajttal töltött grillezett gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db portobello gomba
- 120 g feta sajt
- 120 g pestp
- 2 el olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 g só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A gombák tönkjeit távolítsuk el és egy kanál segítségével a lemezeket is szedjük ( vagy lapítsuk) le.
- Egy kisebb tálkában keverjük el a zúzott fokhagymát az olajjal. (Ezt akár előző este is elkészíthetjük, hogy a fokhagyma aromája kellemesen átjárja az olajat.)
- A fokhagymás olajjal kenjük le a gombákat, majd sózzuk meg őket.
- Tegyük fel a gombákat a belsejükkel felfelé a grillre és süssük őket 8-10 percig.
- A pesztót és a kisebb darabokra morzsolt feta sajtot keverjük össze.
- Amikor már kezd megpuhulni a gomba, kanalazzunk a sajtos keverékből a gombára és süssük még 2-3 percig, hogy a töltelék is átmelegedjen.