Egy igazán kiadós és laktató, mégis egészséges étel, ami kicsit más megvilágításba helyezi a szezon egyik sztárját, a sütőtököt. Túllépve az édeskésre sütött csemegén egy kifejezetten fűszeres sós főételt készítünk belőle
Gombás bulgurral töltött sütőtök Broil King gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 150 g bulgur
- 3 dl víz
- 1 fej vöröshagyma
- 150 g csiperke gomba
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db sütőtök
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors - őrölt
- ízlés szerint Római kömény
- ízlés szerint curry por
Elkészítés:
A bulgurt egy tálba öntöm és 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöm, majd letakarom egy tányérral. Közben a hagymát kevés olíva olajon elkezdem párolni, majd hozzá adom a gombát és azt is megpárolom. Amikor elkészült, a petrezselyemmel együtt a bulgurhoz keverem és sóval, borssal, római köménnyel és a curryvel fűszerezem.
Amíg a grillt 180 fokra fűtöm, a tököt félbe vágom és a közepén egységes mélyedést alakítok ki, a magokat kivájva. A bulguros tölteléket a tökbe töltöm és a grillben 50-60 perc alatt puhára sütöm.