Egy igazán kiadós és laktató, mégis egészséges étel, ami kicsit más megvilágításba helyezi a szezon egyik sztárját, a sütőtököt. Túllépve az édeskésre sütött csemegén egy kifejezetten fűszeres sós főételt készítünk belőle

 

 

 

Gombás bulgurral töltött sütőtök Broil King gázgrillen

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 1

Gombás bulgurral töltött sütőtök Broil King gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 150 g bulgur
  • 3 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g csiperke gomba
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db sütőtök
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors - őrölt
  • ízlés szerint Római kömény
  • ízlés szerint curry por

Elkészítés:

 

A bulgurt egy tálba öntöm és 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöm, majd letakarom egy tányérral. Közben a hagymát kevés olíva olajon elkezdem párolni, majd hozzá adom a gombát és azt is megpárolom. Amikor elkészült, a petrezselyemmel együtt a bulgurhoz keverem és sóval, borssal, római köménnyel és a curryvel fűszerezem.

Amíg a grillt 180 fokra fűtöm, a tököt félbe vágom és a közepén egységes mélyedést alakítok ki, a magokat kivájva. A bulguros tölteléket a tökbe töltöm és a grillben 50-60 perc alatt puhára sütöm.