Vegán grillfogás köretnek vagy főételnek. A töltött avokádó némi keleties beütéssel jó választás őszi kerti partikra!

Grillezett avokádó

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett avokádó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 2 ek kókusztej
  • 1 db lime héja és leve
  • 1 db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g koktél paradicsom
  • fél marék kilantró
  • fél db jalapeno paprika
  • negyed kk só
  • negyed kk bors
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. Egy közepes edényben keverjük össze a kókusztejet a lime héjával és a leve felével. Adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Keverjük bele az apróra vágott paradicsomokat, a jalapeno paprikát, a kilantrót és a sót, valamint a (lehetőleg frissen őrölt) borsot.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. Az avokádókat vágjuk félre, vegyük ki a magokat és locsoljuk meg a zöldség húsát olajjal, egy kis citromlével. Majd sózzuk, borsozzuk.
  5. Az avokádót vágott felével lefelé tegyük fel a grillre és pirítsuk 3-4 percig, amíg megjelennek a grilljelek.
  6. Ezután vegyük le a grillről, töltsük meg a zöldséges keverékkel a mag helyét és azonnal kínáljuk. Esetleg egy kevés sóval vagy lime lével meghintve.