Vegán grillfogás köretnek vagy főételnek. A töltött avokádó némi keleties beütéssel jó választás őszi kerti partikra!
Grillezett avokádó
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db avokádó
- 2 ek kókusztej
- 1 db lime héja és leve
- 1 db lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g koktél paradicsom
- fél marék kilantró
- fél db jalapeno paprika
- negyed kk só
- negyed kk bors
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- Egy közepes edényben keverjük össze a kókusztejet a lime héjával és a leve felével. Adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát.
- Keverjük bele az apróra vágott paradicsomokat, a jalapeno paprikát, a kilantrót és a sót, valamint a (lehetőleg frissen őrölt) borsot.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az avokádókat vágjuk félre, vegyük ki a magokat és locsoljuk meg a zöldség húsát olajjal, egy kis citromlével. Majd sózzuk, borsozzuk.
- Az avokádót vágott felével lefelé tegyük fel a grillre és pirítsuk 3-4 percig, amíg megjelennek a grilljelek.
- Ezután vegyük le a grillről, töltsük meg a zöldséges keverékkel a mag helyét és azonnal kínáljuk. Esetleg egy kevés sóval vagy lime lével meghintve.