Egy egyszerű grillezett csirkemellet is fel lehet dobni egy különleges körettel. Az uborkás-barackos salsa frissessége remekül illik az enyhén édeskés húshoz.
Grillezett csirkemell uborkás salsával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 2 db őszibarack
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 kk menta
- 4 g só
- 2 g bors
- 4 ek baracklekvár
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.
- A salsához vágjuk apróra a barackot, az uborkát és a lila hagymát.
- Keverjük össze egy kisebb tálkába, majd adjuk hozzá a baracklekvár és a só felét.
- A csirkemelleket fűszerezzük a maradék sóval és a borssal.
- Tegyük fel a húst sülni zárt tető alatt 7-9 percig.
- Majd fordítsuk meg és süssük még 5 percig, amíg teljesen át nem sül a hús.
- Időnként kenjük le a hús tetejét a maradék lekvárral.
- Amikor megsült a hús kínáljuk az uborkás, barackos salsával.