Egy egyszerű grillezett csirkemellet is fel lehet dobni egy különleges körettel. Az uborkás-barackos salsa frissessége remekül illik az enyhén édeskés húshoz.

Grillezett csirkemell uborkás salsával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkemell uborkás salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 2 db őszibarack
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kk menta
  • 4 g só
  • 2 g bors
  • 4 ek baracklekvár

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.
  2. A salsához vágjuk apróra a barackot, az uborkát és a lila hagymát.
  3. Keverjük össze egy kisebb tálkába, majd adjuk hozzá a baracklekvár és a só felét.
  4. A csirkemelleket fűszerezzük a maradék sóval és a borssal.
  5. Tegyük fel a húst sülni zárt tető alatt 7-9 percig.
  6. Majd fordítsuk meg és süssük még 5 percig, amíg teljesen át nem sül a hús.
  7. Időnként kenjük le a hús tetejét a maradék lekvárral.
  8. Amikor megsült a hús kínáljuk az uborkás, barackos salsával.