Friss, könnyű saláta, ami a hússal és a gombával kiegészítve egy tökéletes tavaszi vacsora.
Grillezett steak és gomba saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g shirloin steak
- 400 g csiperkegomba
- 6 ek olívaolaj
- 2 ek dijoni mustár
- fél kk só
- negyed kk bors
- 60 ml borecet
- 1 db római saláta
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjünk össze egy evőkanálnyi olajat egy evőkanálnyit mustárral és a sóval, borssal.
- A húst tegyük fel a forró grillre 4 percre, majd fordítsuk meg és kenjük le a korábban elkészített mustáros páccal. Süssük újabb 4 percig, majd pihentessük.
- Közben egy öntöttvas edényt is tegyünk fel melegedni, amiben hevítsünk fel egy evőkanálnyi olajat.
- A szeletekre vágott gombát pirítsuk meg.
- Amikor a gomba már puha, adjuk hozzá az ecetet, a maradék olajat és mustárt és süssük még 1 percig.
- Pihentetés után szeleteljük fel a steaket és a salátára halmozva, gombával megpakolva kínáljuk.