Friss ízvilágú töltött zöldség, ami gyorsan elkészül egészséges és vitamindús. Különleges alapanyainak köszönhetően új ízeket csempészhetsz az étrendedbe.
Grillezett töltött avokádó
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db avokádó
- 1 db citrom - leve, héja
- fél db lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv pálmaszív
- 1 marék koktél paradicsom
- 2 ek kókusztej
- 3 ek kilantró
- fél db jalapeno paprika
- 1 kk só
- fél kk bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze a kókusztejet, a citrom reszelt héját és levének a felét , az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Alaposan dolgozzuk össze a pácot és dobjuk bele ebbe a felkarikázott pálmaszívet, a kilantrót, a félbevágott paradicsomot, a felkockázott jalaponót és a fele sót, borsot.
- Melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat és locsoljuk meg a maradék citromlével, egy evőkanálnyi olajjal és sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük fel a grillre az avokádókat sülni a vágott felükkel lefelé és 3-4 percig süssük, amíg meg nem jelennek a grilljelek.
- Ezután vegyük le az avokádókat, rendezzük el egy tálon és minden felet töltsünk meg a korábban elkészített zöldséges keverékkel.
- A megmaradt olajjal locsoljuk meg az egészet és kínálhatjuk is pirítóssal, pitával.