A grillezett zöldségekkel töltött quesadillas remek alternatívája a húsos változatnak, így érdemes belőle párat akkor is készíteni, ha a többi tortillát mással töltöd.

Grillezett zöldségekkel töltött quesadillas

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett zöldségekkel töltött quesadillas

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db nyári tök
  • 2 db kalifornia paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db portobello gomba
  • fél csomag spárga
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 db tortilla
  • 360 g mozzarella
  • 360 g trappista

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Mossuk meg a zöldségeket és készítsük elő őket a grillezéshez.
  3. Ehhez daraboljuk őket nagyjából egyforma méretű falatkákat. A spárgának vágjuk le a végeit.
  4. Terítsük el őket egy rétegben, vegyesen egy grillező lapra és locsoljuk meg olajjal. Sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint.
  5. 5-7 perc alatt pirítsuk meg a zöldségeket, majd vegyük le a grillről.
  6. Ekkor jöhetnek a tortillák a grillre.
  7. A tortillák felére halmozzunk a zöldségből és a sajtból, majd hajtsuk rá a másik felét és egy spatulával kicsit nyomjuk össze.
  8. 3 perc sütés után óvatosan fordítsuk meg a quesadillast és süssük újabb 3 percig, hogy a sajt megolvadhasson.
  9. Még melegen tejföllel és quacamoléval kínáljuk.