A hagyma és steak klasszikus grilles párosának mintájára itt a garnélás változat, ami ugyanolyan finom!

Hagyma és garnéla falatok avokádóval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Hagyma és garnéla falatok avokádóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db avokádó
  • 2 kk olívaolaj
  • 2 kk bbq fűszerkeverék
  • 1 ek csípős szósz
  • 3 db tortilla
  • 2 ek savanyított jalapeno
  • díszítéshez korander zöldje

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a faszenes kamado grillt 180˚C-ra, és helyezzünk fel egy öntöttvas lapot a grillre.
  2. Amíg melegszik a grill, szeleteljük fel a hagymát, az avokádót és tisztítsuk meg a garnélákat.
  3. A garnélákat ízesítsük a BBQ fűszerkeverékkel.
  4. Amikor a grill már meleg, olajozzuk meg a rácsokat és tegyük fel a hagymát karamellizálódni.
  5. Ha elkezd sülni a hagyma, tegyük mellé a garnélákat is és együtt pirítsuk őket készre. folyamatos forgatással, hogy szépen összeérjenek az ízek és mindenhol egyenletesen piruljanak.
  6. A tortillákból szúrjunk ki 10 cm-es köröket és pirítsuk meg azokat is a grillen. Majd vegyük le őket és tegyük félre.
  7. Amikor a hagyma és a garnélára már szépen megpirultak, adjuk hozzá a karikázott savanyított jalapeno paprikát és a csípős szószt. Forgassuk össze az egészet. (Ha nem szeretnénk csípősre az ételt, akkor a csípős szósz helyett használjunk BBQ szószt.
  8. Egy perc sütés után vegyük le az egészet a grillről.
  9. Az elkészült hagymás garnélából halmozzunk 1-2 evőkanálnyit a pirított tortillák tetejére.
  10. Végül tegyünk rájuk 2 szelet avokádót és egy kevés koriander zöldet. Tálalhatjuk is!