A hagyma és steak klasszikus grilles párosának mintájára itt a garnélás változat, ami ugyanolyan finom!
Hagyma és garnéla falatok avokádóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 2 db vöröshagyma
- 1 db avokádó
- 2 kk olívaolaj
- 2 kk bbq fűszerkeverék
- 1 ek csípős szósz
- 3 db tortilla
- 2 ek savanyított jalapeno
- díszítéshez korander zöldje
Elkészítés:
- Melegítsük elő a faszenes kamado grillt 180˚C-ra, és helyezzünk fel egy öntöttvas lapot a grillre.
- Amíg melegszik a grill, szeleteljük fel a hagymát, az avokádót és tisztítsuk meg a garnélákat.
- A garnélákat ízesítsük a BBQ fűszerkeverékkel.
- Amikor a grill már meleg, olajozzuk meg a rácsokat és tegyük fel a hagymát karamellizálódni.
- Ha elkezd sülni a hagyma, tegyük mellé a garnélákat is és együtt pirítsuk őket készre. folyamatos forgatással, hogy szépen összeérjenek az ízek és mindenhol egyenletesen piruljanak.
- A tortillákból szúrjunk ki 10 cm-es köröket és pirítsuk meg azokat is a grillen. Majd vegyük le őket és tegyük félre.
- Amikor a hagyma és a garnélára már szépen megpirultak, adjuk hozzá a karikázott savanyított jalapeno paprikát és a csípős szószt. Forgassuk össze az egészet. (Ha nem szeretnénk csípősre az ételt, akkor a csípős szósz helyett használjunk BBQ szószt.
- Egy perc sütés után vegyük le az egészet a grillről.
- Az elkészült hagymás garnélából halmozzunk 1-2 evőkanálnyit a pirított tortillák tetejére.
- Végül tegyünk rájuk 2 szelet avokádót és egy kevés koriander zöldet. Tálalhatjuk is!