Látványos előétel ez az egyszerre sós, édes és erős grillfogás. Ízekben gazdag, ezért dupla adaggal érdemes dolgozni, mert olyan gyorsan elkapkodják majd.
Krémsajttal töltött jalapeno falatkák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 24 db jalapeno paprika
- 200 g sajt
- 100 g krémsajt
- 12 szelet bacon
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a krémsajtot a reszelt sajttal.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A paprikákat vágjuk félbe és a kívánt erősséget állítsuk be a magház és az erek kivágásával vagy éppen megtartásával.
- A félbevágott paprikákat töltsük meg a sajtos keverékkel.
- A bacont vágjuk félbe, majd tekerjük a sajttal töltött és újból egésszé formált paprikák köré. Ha szükséges, akkor egy fogpiszkálóval rögzítsük a bacont.
- A paprikát tegyük fel a grillre és 10 perc alatt süssük ropogósra a bacont. Ennyi idő alatt a sajt megolvad és a paprika is megfonnyad egy kicsit.
- Forgassuk gyakran, hogy minden oldalról teljesen átsüljön.
- Tejföllel, esetleg quacamoléval kínáljuk.