Gyorsan elkészíthető lazac saláta a nyár ízeivel!
Nyári lazac saláta
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 250 g lazac
- fél db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek méz
- 1 ek alma ecet
- 60 ml citromlé
- 120 ml olívaolaj
- 400 g paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 db avokádó
- 1 kk kömény
- 1 kk só
- 1 késhegynyi fekete bors
- 220 g fehér sajt (feta)
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 250°C-ra,
- Készítsünk egy dresszinget a citromlé, az almaecet, a méz, a só, kömény, bors, olívaolaj és aprított fokhagyma alapos összekeverésével.
- A dresszing egyik felét tegyük félre a tálaláshoz, a másikba pedig pácoljuk a kockákra vágott lazacot 30 percig.
- Amikor letelt az idő, tegyük fel a halat a grillre és pár perc alatt pirítsuk meg, amíg szép színe lesz, de ne süssük túl.
- A zöldségeket vágjuk össze és egy nagy tálban óvatosan forgassuk meg.
- Szedjük őket tányérokra, osszuk el rajtuk a lazacokat egyenlően, majd locsoljuk meg félretett dresszinggel a salátát!
- A grilles ízhatás fokozásáért megpiríthatjuk a hagymát és az avokádót is a salátához!