A szivárvány színeiben pompázó grillezett saláta komplex ízekkel és csodás látvánnyal nyűgözi majd le a családot!
Őszi zöldségsaláta a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g sütőtök
- 2 db cékla
- 1 db lila hagyma
- 150 g bébi spenót
- 1 db édeskömény
- 1 db gránátalma
- 150 g feta sajt
- 60 g dió
- 2 ek olívaolaj
- 2 kk barna cukor
- 60 ml balzsamecet
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt indirekt sütésre, 200-230°C közé.
- Vágjuk össze a sütőtököt 2 cm-es darabokra.
- A tökre locsoljunk egy evőkanál olajat és sózzuk, borsozzuk.
- A céklát mossuk meg és csomagoljuk alufóliába.
- A cékla mehet fel közvetlenül a rácsra, a tököt pedig egy grillkosárba téve süssük 35-40 percig.
- 10 perc sülés után a tök mellé beszórhatjuk a cikkekre vágott hagymát is.
- Amíg sülnek a zöldségek készítsük el a balzsamecetes mázat. Ehhez az oldalégőn melegítsük össze a balzsamevetet, a cukrot és egy evőkanál olajat. 5 perc után be kell kicsit sűrűsödnie, ekkor tegyük félre hűlni.
- Amikor a zöldségek elkészültek vegyük le őket a grillről. Kihűlés után pucoljuk meg a céklát és vágjuk fel tetszőleges formára.
- Keverjük össze a három zöldséget a bébi spenóttal és felvágott édesköménnyel.
- Adjuk hozzá a gránátalma magokat, a feta sajtot és az aprított diót.
- Végül locsoljuk meg a balzsamecetes mázzal.