A szivárvány színeiben pompázó grillezett saláta komplex ízekkel és csodás látvánnyal nyűgözi majd le a családot!

Őszi zöldségsaláta a grillről

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Őszi zöldségsaláta a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g sütőtök
  • 2 db cékla
  • 1 db lila hagyma
  • 150 g bébi spenót
  • 1 db édeskömény
  • 1 db gránátalma
  • 150 g feta sajt
  • 60 g dió
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk barna cukor
  • 60 ml balzsamecet
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt indirekt sütésre, 200-230°C közé.
  2. Vágjuk össze a sütőtököt 2 cm-es darabokra.
  3. A tökre locsoljunk egy evőkanál olajat és sózzuk, borsozzuk.
  4. A céklát mossuk meg és csomagoljuk alufóliába.
  5. A cékla mehet fel közvetlenül a rácsra, a tököt pedig egy grillkosárba téve süssük 35-40 percig.
  6. 10 perc sülés után a tök mellé beszórhatjuk a cikkekre vágott hagymát is.
  7. Amíg sülnek a zöldségek készítsük el a balzsamecetes mázat. Ehhez az oldalégőn melegítsük össze a balzsamevetet, a cukrot és egy evőkanál olajat. 5 perc után be kell kicsit sűrűsödnie, ekkor tegyük félre hűlni.
  8. Amikor a zöldségek elkészültek vegyük le őket a grillről. Kihűlés után pucoljuk meg a céklát és vágjuk fel tetszőleges formára.
  9. Keverjük össze a három zöldséget a bébi spenóttal és felvágott édesköménnyel.
  10. Adjuk hozzá a gránátalma magokat, a feta sajtot és az aprított diót.
  11. Végül locsoljuk meg a balzsamecetes mázzal.