Grillezett krumpli köretnek egy kis extra ízesítéssel.
Parmezános, fokhagymás krumpli
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 g pamrezán
- fél kk friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A krumplikat vágjuk hasábokra vagy karikázzuk fel.
- Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze az egészet.
- Egy kiolajozott tepsin süssük 45 percig.
- Közben az oldalégőt is kapcsoljuk be és olvasszuk meg a vajat egy kisebb serpenyőben.
- A vajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymákat, majd vegyük le, nehogy megégjen a fokhagyma.
- Adjuk a fokhagymához a parmezánt és hagyjuk, hogy megolvadjon.
- Amikor a krumplik már megsültek tegyük őket egy nagyobb tálba és borítsuk rá a fokhagymás-sajtos keveréket.
- Még visszatehetjük egy kicsit grillre pirulni.
- A grillről lekerülve még locsoljuk meg a fokhagymás szósszal és szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.