- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy szószos edényben melegítsük össze a vajat, a juharszirupot, a cukrot és a fűszereket (kivéve a petrezselymet) addig, amíg a cukor és a só is elolvad.
- A mézes-fűszeres páccal kenjük le a tökök húsát és tegyük fel őket a grillre.
- Tető alatt körülbelül 45 perc alatt süssük puhára a tököt, majd szórjuk le a sajttal és a petrezselyemmel.
- Grillezzük további 20 percig a tököt, hogy a sajt is elolvadhasson.
- A grillről levéve, még melegen tálaljuk.
A sütőtökön túl is van élet. Ma már rengeteg tökfélét vásárolhatunk a boltban, mindegyiknek megvan a maga különleges karaktere, amit variálhatunk az eltérő hozzávalókkal!
Sajtos grillezett tök
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db kisebb tök
- 120 g asiago sajt
- 60 g vaj
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 ek barnacukor
- 2 ek friss zsálya
- fél db hagyma
- 1 kk juharszirup
- 5 g só
- 5 g fekete bors
Elkészítés:
- A kisebb (például boglárka) tököket vágjuk ketté, és szedjük ki a magjait. Ezután vágjuk fel hosszanti, körülbelül 1 cm vastag csíkokra.