A fürdőkultúra esszenciája - Papp Linda és Dunai Virág tervei

A SpaTrend egy lakberendezők, belsőépítészek számára kiírt funkcionális ötletpályázat keretében keresi a válaszokat, hogy miként tudná megújítani és egyedivé varázsolni ürömi bemutatótermét. Papp Linda és Dunai Virág régi korok és távoli tájak fürdővilágából merítettek ihletet pályaművükhöz.


A fürdőzés kultúrája szinte egyidős az emberi civilizációval. A fürdő nem csupán a tisztálkodás helye volt, hanem közösségi tér, a társasági élet központja és az egészség megőrzésének, a gyógyulásnak az egyik eszköze. “A tervezés első lépéseként más-más népek fürdőkultúráját tanulmányoztuk, a hasonlóságokat és különbségeket elemeztük” – mutatják be pályázatukat a tervezők.

Linda és Virág a bemutatóterem alapvetően csarnok szerű architektúráját és a belső térre jellemző elegáns, luxus hatású miliő közötti ellentmondás feloldását helyezték pályázatuk középpontjába. A SpaTrendben többek között olyan luxus termékek érhetők el mint a Hot Spring High Life masszázsmedencéi, különleges formavilággal rendelkező, magas minőségű kerti bútorok vagy rendkívül népszerű grill készülékek. A tervezők úgy gondolták, hogy különösen igényes és elegáns enteriőrök kialakításával jelentősen emelhetik a bemutatóterem építészeti színvonalát. A legnagyobb kihívást a páratlanul gazdag kínálat megfelelő elhelyezése, a termékek minőségének megfelelő bemutatása jelentette. Kiindulási pontként arra koncentráltak, hogy a legigényesebb fürdőkomplexumok is kisebb és nagyobb termek sorozatából állnak, így született meg a “Jungle Fever” indonéz hangulatú tér, a “Pool Party” luxus terasz, a “Privat Party” masszázsmedencés kültér, illetve a “Bruncher” kültéri étkező terve. Az egyedi módon berendezett enteriőröket látva a vásárlók ötletekkel és élményekkel gazdagodva térhetnek haza és kialakíthatják saját home spa-jukat.

A pályamű egyik jellegzetes részlete, hogy a tervezők a SpaTrend logójának vizet szimbolizáló türkiz kék színét vezették végig a bemutatótermen, hiszen ez a kék szín csillan meg a feltöltött, prémium masszázsmedencék vizén is.

Papp Linda és Dunai Virág: “A SpaTrend ürömi bemutatótermének megújítására kiírt pályázatunkkal az architektúra nívójának jelentős emelését vettük célba. Az indonéz hangulatú enteriőr vagy a medence party jellegű luxus terasz nagyszerű helyet kínálnak a luxus masszázsmedencék, kerti bútorok és különleges grill készülékek méltó elhelyezésére. Reményeink szerint ezek inspirációs forrásként szolgálnak majd a vásárlóknak saját otthoni home spa-juk kialakításához. Ha munkánk elnyerte tetszéseteket, ide kattintva szavazzatok ránk.

Látogass el a SpaTrend oldalára, ismerkedj meg a pályázaton induló lakberendezőkkel és terveikkel, majd válogass a masszázsmedencék, kerti bútorok és grill készülékek gazdag kínálatából.

(https://spatrendonline.hu/palyazat/palyamunkak/)