A hatodik elem

A nyugalom szigete ez a csodás belső terasz, de az összenyitható terekkel nyüzsgő parti helyszínként is remek. Nappal a falak és a ház mindig adnak egy kis árnyékot, délben pedig a napvitorlák alá is el lehet elvonulni. Éjjel a végtelen csillagos égbolt a mennyezet, amit semmi nem takar el.


Rafináltan egyszerű ez a tér, itt egyszerre van jelen az öt őselem: a tűz, a víz, a föld, a fém, a fa, mindegyik csak mértékkel. Az öt elem levegő nélkül nem sokat érne, de itt ebből végtelen a készlet. 

Olvasáshoz, alkotáshoz, elmélyült munkához - vagy egyszerűen a pihenéshez ennél nyugodtabb helyet álmodni sem lehet. A kényelmes kerti bútoroknak egyetlen hátránya van: nehéz onnan felállni, annyira tökéletesek ebben a térben. 

Mindössze 3 fő színt használt a tervező: fehér, barna, az ég kékje és egy csipetnyi dekoráció, amitől életre kel a látvány.  A barna padlóhoz barna bútor elég bátor húzás volt, de sosem lesz unalmas, hisz a napszakok váltakozása miatt mindig "más színben" látjuk.  Mies van der Rohe-t idézve: "Less is more"  - azaz a kevesebb itt tényleg több - érdemes megszívlelni ezt a százéves tanácsot.