Örök kérdés – a burkolat kiválasztása padlófűtés esetén

Hamarosan itt a tavasz, de még addig sokszor jól eshet hazatérni melengető otthonunkba. Számos esetben fejtörést okoz egy felújítás, lakásvásárlás vagy házépítés kapcsán a megfelelő fűtéstípus kiválasztása. Az ókori rómaiakig visszanyúló padlófűtés – bátran állíthatjuk – talán sosem megy ki a divatból.


A padlófűtést 2000 évvel ezelőtt Ázsiában alkalmazták először, de az alapjait a rómaiak rakták le, amikor a tehetősebbek padlócsatornákban vezették a meleg levegőt és a termálvizet a kőpadlók alá.

1. kép: Parador Padló Vinyl, HDF Trendtime 5.30 nagy, kőlap formátum 4 oldalon fózolt – beton szürke kő felület
2-3. kép: Római padlófűtés, Valerius Dalmatius helytartó luxusvillájában padlófűtés adta a meleget – 2018 Nagyharsány határában, ásatás 

Ma a burkolatok hatalmas választékában akár el is veszhetünk. Kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk e népszerű fűtésrendszerhez, hiszen a burkolatunk a fűtési rendszer részét képezi. A végső burkolat megválasztása ugyanolyan fontos egy padlófűtési rendszer kialakítása során, mint maga a technológia, mert a burkolat maga a hőleadó felület.

A napjainkban alkalmazott legtöbb burkolat típus alkalmas padlófűtéshez a megfelelő rögzítési és rétegrendi szabályok betartása mellett, ám fontos szempont a burkolat típusán kívül annak vastagsága, mert a vastag tömör fa és a padlószőnyeg kivételével szinte bármilyen padló alkalmas lehet padlófűtéshez, 10-12 mm-es vastagságig.

Járólap, Gresslap, Kerámia 100%
Laminált Padló, Szalagparketta 90%
Klikkes Vagy Ragasztott Vinyl Padló 90%
Padlószőnyeg 50%
Hajópadló, Bambusz 20%

Parador New Classics Design Edition Hadi Teherani

Pár cikken erejéig bemutatjuk a prémium minőségű Parador padlók világán keresztül, mely részletekre érdemes odafigyelni, ha már úgy tűnik választottunk. Ha szívesen néznéd meg személyesen a Parador egyedülálló kínálatát, hogy megtaláld az álmaid padlóját otthonodba, gyere el a Parador Bemutatótermébe. Várunk szeretettel egy finom Nespresso kávéval!

Címkék: