Természetbe illeszkedő luxus

A legközvetlenebb kapcsolatot, a természetes átmenetet a kinti és benti terek között a terasz biztosítja. Még nem vagyunk a kertben, de már nem tartózkodunk a lakásban, mégis egy csipetnyi mindkettőből érezhető itt. Ettől teremthető meg az a sajátos, sőt - megfelelő kialakítással és figyelemmel berendezve - különleges miliő, mely az otthonunk egyetlen más pontján sem tapasztalható. Ezt az egyediséget szerette volna bemutatni a SpaTrend Teraszpályázat számos lakberendezői pályamunkán keresztül.


Egy erdei környezetbe épült, öko ház teraszát tervezte meg Axmann Katalin, aki a fenntarthatóság szempontjait helyezte előtérbe a SpaTrend Teraszpályázatára készített pályaművében. – A tervezés során a természetességet tartottam a legfontosabbnak, ezért organikus formák, anyagok, színek jellemzik ezt az életteret – mondja a tervező. Ennek eredménye a benti lakótér továbbgondolása, mely egyben a külső környezet kiegészítése. A hatalmas, íves üvegablaknak köszönhetően a benti lakótér szinte eggyé válik a kerttel.

A régi jurták mintájára, nagyrészt természetes, környezetbarát anyagokból készült lakóház terasza szorosan kapcsolódik a nappalihoz és a konyhához. Ezt a folytonosságot jól szimbolizálják az enteriőr berendezésére rímelő kültéri bútorok: a natúr megjelenésű, kényelmes, háromszemélyes szófa a hozzátartozó mély fotelekkel és asztalkával. Ez a pihenő, társalgó rész az Ethos Cool ülőgarnitúrával a külső tér egyharmadát foglalja el és a tér középpontjában kapott helyet. Az ajtó mellé állított szófa lehetőséget kínál a hideg időszakban is a kinti tartózkodásra.

A ház formáját követő, íves, hosszúkás alaprajzú terasz egyik végében, a pihenőtől jobbra tervezte Katalin a kültéri konyhát. Ide került a látványos OFYR grill, illetve a Broil King Baron S490 grill készüléke. Mögötte, egy pengefallal elválasztva az előkészítő és tároló helyek bújnak meg.

Az étkezőbe az ugyancsak natúr vonalat képviselő, egyedi látvánnyal bíró étkezőgarnitúra került, hatalmas, 180 cm átmérőjű kerek asztallal és magas háttámlás étkezőszékekkel.

A bal oldali harmadban található az otthoni spa részleg: a Hot Spring Relay masszázsmedence, tömör fa lerakókkal és mészkő padokkal, ahova a fürdőzéshez nélkülözhetetlen holmi pakolható.

A terasz egész területét mészkő burkolat borítja, melyet régi, magyar motívumokkal díszített beton padlólámpák, illetve vesszőből sodort függesztékek egészítenek ki.

Az új építésű társasház első emeleti lakásához tervezett teraszt az enteriőrre is jellemző, letisztult, modern stílusban alkotta meg Katalin. A külső terület a nappali meghosszabbításaként is értelmezhető, de önálló helyiségként is megállja a helyét. A berendezést leginkább a “könnyed elegancia” jelzővel lehetne körülírni. Mindent szegletet átjár a természetes fény: a korlát, illetve a hálószobával kapcsolódó rész is üvegborítást kapott, így az alsó terasz miniatűr botanikus kertje különleges hatást kelt. Az ide kilépő úgy érezheti, hogy valóban a természetben jár. A tér meghatározó anyaga az Afrikulu trópusi fa burkolat, melyet jól kiegészítenek a zuzmóval kirakott fal és a LED vonallámpák.

A terasz szeparáltabb részében foglal helyet a Softub Sportster 140 masszázsmedence, melyet kompakt megjelenésével mintha éppen ide terveztek volna. Mérete és súlya ideális erre a kisebb teraszra.

A kényelmes SpaLounge Nadi ülőgarnitúra a Jati & Kebon Adagio asztalkával kellemesen illeszkedik a modern környezetbe. Az étkezés helye a hosszúkás fémpult a SpaLounge Cali bárszékekkel, melyek árnyékolásáról a Jardinico Marbella Plus napernyő gondoskodik.

Fa és színes műgyanta burkolat teszi változatossá a terasz megjelenését, a LED vonalfények és az állólámpák tökéletes kiegészítői a modern térnek.