A grillek egyszerűségével és mobilitásával érkezik a kerti kemence

Kevesen utasítanak vissza egy pizzát, de a készítése már egészen más kérdés. Pedig hazánkba is megérkezett az olasz Alfa Forni mobil pizzakemence, amivel 2 perc alatt megsül a vékony tésztájú pizza! A grillek egyszerűségét és méretét kölcsönző szerkezettel még az is megszereti a pizza készítést, aki eddig inkább rendelte az olasz klasszikust!


Az Alfa Forni kemencék egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell hosszadalmas tervezésben, építésben vagy telepítésben gondolkodnod. A kemencék egyben, érkeznek, csak a lábakat és a kéményt kell rögzítened. Amikor készen leteszed a kerted vagy teraszod egyik felébe, azonnal indulhat is a sütés. A kisebb méretektől az egészen akár egyszerre 4 pizzát befogadó, nagyobb darabokig mindent megtalálsz a kínálatban, hogy ki tudd választani a számodra ideálisat.

A méret mellett a fűtés típusok között is kedvedre válogathatsz. Léteznek a kemencéből ugyanis gázzal és fával fűtött modellek is. Az autentikus kemencés élményhez  a fa dukál, de a gázzal kétség kívül kevesebb a macera.

Mindkét változat gyorsan felfűt sütési hőmérsékletre és rendkívül jól tartja a hőt, így nem csak pizzát, de hosszabb ideig készülő egytálételeket, kemencés fogásokat is készíthetsz! A pizzasütéshez ideális hőfokot már 10 perc alatt elérheted, és már teheted is be az első tésztát, ami aztán - túlzás nélkül - percek alatt megsül.

Pizza mellett bármilyen kenyér- vagy lepényfélét is sikerrel készíthetsz az Alfa Forni kemencékben, de nem kell megállnod itt. Tulajdonképpen, amit sütőben meg  tudsz csinálni, azt a kemencében is elkészítheted.

Könnyű használata, kisebb kültekere ideális mérete és maximális hatékonysága miatt bármilyen grillteraszra ajánlott. Hobbisütögetőknek és tapasztalt veteránoknak egyaránt!