Dézsa vagy jakuzzi kerüljön a kertbe

A dézsák és a jakuzzik is virágkorukat élik, de ha csak egyre van lehetőség, akkor melyiket érdemes választanod? Melyik ad többet és milyen előnyök, hátrányok jellemzik egyiket, másikat?


Egy jól elhelyezett dézsa és jakuzzi is rengeteg dob a kert összképén és a kültéri pihenés minőségén. Mindkettő behozza a vizet, mint relaxáló elemet a mindennapokba, de ezen kívül rengeteg mindenben különböznek.

A dézsáknak általában kisebb hely is elég, hiszen az esetek többségében egy fő befogadására tervezték őket. Nem kell feltétlenül áramforrás az üzemeltetésükhöz és nem kínálnak masszázsélményt sem.

Ez a legjelentősebb különbség a kettő között, mert a dézsák a víz élvezetét nyújtják, a jakuzzik pedig ennél is tovább mennek egy (két) lépéssel.

Egy jakuzziban a víz, mint közvetítő elem van jelen, nem egyedüli főszereplője az élménynek. Itt a masszázs is ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet kap, amelynek erősségét és milyenségét is változtatni tudod. A dézsáktól eltérően kiemelt fontosságú a víz melegen tartása is, ami lehetővé teszi, hogy évszaktól függetlenül, hosszan élvezd a fürdőzést.

A dézsákban ugyanis nem feltétlenül alapfelszereltség a fűtés, a hőszigetelés pedig szinte sosem. Ezért csak rövidebb ideig tudod élvezni a vizet, amit kihűlés után cserélni kell. Éppen ezért nincs is szűrőrendszer, ami tisztán tartaná a vizet, ami akkor lehet gond, ha egymás után többen is élveznéd a dézsás fürdést.

Nyaralókba, gyors megmártózásokra és szauna utáni csobbanásra jó alternatíva lehet, de ezekre a jakuzzi is alkalmas és nem is kell kompromisszumokat kötnöd.

A FreeFlow minőségi jakuzzik rendkívüli teherbírása, karcállósága miatt ugyancsak jó választások nyaralókba, kiadott lakásokba, de a saját kertedbe is. Nemcsak felfűtik, de állandóan melegen is tartják a vizet, amihez a kiváló hőszigetelésük miatt nem is használ sok áramot. A rendszer teljesen automatizálható, távolról irányható, ezért akár hosszú ideig magára lehet hagyni anélkül, hogy a víz algásodna vagy koszolódna.

Mindkét eszköznek megvan a maga létjogosultsága, ideális esetben nem is kellene választani. Ha mégis muszáj, vedd figyelembe, hogy egyedül vagy társakkal együtt és mennyi ideig szeretnéd élvezni a meleg vizet. Illetve, hogy lemondanál-e a masszázsélmény relaxáló hatásáról vagy sem. Mert a látszat ellenére egy jakuzzit sem sokkal nehezebb top formában tartani, mint egy fürdő dézsát, de a kapott élmény, összehasonlíthatatlan.